top of page

De juiste focus, zorgt voor de mooiste foto!

Bijgewerkt op: 8 nov. 2019

Dag allemaal! Vandaag wil ik jullie graag even meenemen naar een ' hoera ik word 1 shoot' van afgelopen dinsdag.


Afgelopen dinsdag kwam een meer dan schattig meisje, samen met haar grote zus een feestje vieren voor haar -bijna- eerste verjaardag! Wat spannend!

1 jaar! Wat een mijlpaal. Nu ik zelf moeder ben van een zoontje van bijna zes maanden, kan ik meepraten over hoe snel de tijd voorbij vliegt. Het is zo belangrijk om deze prachtige tijd te koesteren, en voor altijd te bewaren in je herinneringen.


Omdat de mama van deze twee lieve modelletjes dit ook graag vast wilde laten leggen om haar mooiste herinneringen te bewaren, kwamen ze afgelopen maandag in de studio. De 'hoera ik word 1 shoot' is eigenlijk voor degene die natuurlijk 1 jaar wordt, maar daarnaast mogen er ook tijdloze foto's worden gemaakt, en foto's met broertjes/zusjes en/of papa en mama.


Maandag kwam er een grote zus mee, die -in eerste instantie- ook wel graag op de foto wilde. Geen probleem natuurlijk! Zo gezegd, zo gedaan.... dacht ik. 'Zie je die kruk die ik daar voor je heb neergezet? Daar mag je lekker op gaan zitten, en dan mag je met je gezicht naar mij toedraaien, zodat ik je mooie gezichtje op de foto kan zetten!' zei ik vrolijk. Op dat moment ging ze netjes zitten zoals ik haar had gevraagd, alleen zag ik geen lief gezichtje, maar een meer dan prachtige rug! Waarna ze tegen mij zei: ' Ik wil niet op de foto'

In plaats van dat ik mij ging focussen op dat ze niet met haar gezicht naar mij toe wilde zitten, accepteerde ik dat ik naar een prachtige rug zat te kijken (want zo zijn kinderen nou eenmaal! -en ik hou ervan-) en probeerde ik haar af te leiden. ' WAAAAUWWWWW wat een mooie rug heb je toch! Dit is echt een PRACH-TI-GE foto voor aan de muur'! Ik was natuurlijk erg enthousiast over de foto, en vroeg haar of ze mijn meer dan geweldige foto voor aan de muur wilde zien. Ze begon te giechelen, en vroeg of ze inderdaad de foto even mocht zien. Trots zei ik: ' Mooi he!?' waarop ze antwoordde: ' Neeee, dat is toch geen goede foto!'. Op dat moment kreeg ze zo erg de slappe lach, van haar enorm grappige rug-foto, dat ik de allerleukste, lachende foto's op mijn beeldscherm kreeg. YES! Dat was precies wat ik wilde bereiken. Kinderen kun je nou eenmaal niet dwingen, of poseren als ze niet willen. Wij als fotografen, zorgen met onze rust, geduld en een dosis humor dat kinderen uiteindelijk wel graag op de foto willen. Of dat nou met een rug is, een gekke-bekken foto, of een foto met een prachtige spontane lach.... je kind is welkom zoals hij/zij is, en wij willen graag benadrukken zoals ze zijn. Ongedwongen, in een persoonlijke sfeer, waar je mag en kunt zijn wie je bent.


Je bent meer dan welkom!221 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page